Fánkok gyümölcsös joghurtszószban
4 fő részére
Nehézség:
kezdőknek
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 6 dkg porcukor
- só
- sütőpor
- 4-5 dl joghurt
a szószhoz
- 1 l joghurt
- 15 dkg porcukor
- 2 dkg vaníliás cukor
- 1 db citrom leve
- reszelt citromhéj
- 30 dkg eper
Elkészítés
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a cukorral, egy csipet sót rakunk bele. Annyi joghurtot adunk hozzá, amennyit felvesz, hogy galuskaszerű tésztát kapjunk. Nem kell pihentetni, azonnal elkészíthetjük. Egy kiskanál segítségével galuskákat szaggatunk: belemártjuk az olajba a kiskanalat, és annyi masszát rakunk a kiskanálra, amennyi ráfér. A joghurtszószhoz az epret közepes darabokra vágjuk. A joghurtot összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom levével és a reszelt citromhéjjal, majd ha felolvadt a cukor is, óvatosan keverjük a joghurthoz a gyümölcsöket.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.